Musaca de cartofi cu carne si ciuperci

de Criss in Mancaruri cu carne, 22 Sep 2011 | 29978 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 kg cartofi fierti in coaja
  • -500 g carne tocata
  • -500 g ciuperci
  • -1 ceapa
  • -o lingurita pasta de ardei
  • -rosii cherry
  • -sare,piper
  • -cimbru
  • -1 ou
  • -100 g cascaval (am pus cas de vaca)
  • -suc de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu carne si ciuperci:

Cartofii se fierb in coaja, se lasa sa se raceasca apoi se curata. E bine sa fierbem cartofii cu cateva ore inainte si sa fie reci, astfel nu se sfarama cand ii taiem rondele.

Ceapa se taie marunt, se caleste, se adauga ciupercile curatate si taiate cubulete si se calesc si acestea, apoi se adauga carnea tocata si dupa ce se caleste si aceasta, adaugam suc sau pasta de rosii. Lasam la fiert pana se evapora apa, condimentam cu sare, piper, cimbru, pasta de ardei dupa gust.

Intr-un vas termorezistent punem un rand de cartofi taiati rondele, putina sare, amestec de carne cu ciuperci, felii de rosii cherry, din nou cartofi, carne, rosii. Ultimul strat va fi format din cartofi peste care radem cascaval/branza/cas dupa preferinta si dupa ce gasim prin frigider. :)

Introducem tava in cuptor pentru 30 minute.

Se poate servi ca atare sau cu smantana. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu carne si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

lia maria 1

14.11.2011, 10:24

imi place

Criss 1

15.11.2011, 08:26

Multumesc dragele mele.

Daimler 1

16.08.2014, 15:31

Pentru cei mai putin experimentati cum sunt eu spre exemplu si poate multi altii:

Oul unde il folosim ?

Cat suc de rosii se foloseste ?

Multumesc!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne tocata